Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пара геїв вперше уклала шлюб у військовій академії США

  • 22.01.2018, 16:59
  • 978

Пара діючих американських військових уклала нетрадиційний шлюб в елітній Військовій академії (Вест-Пойнт, США). Це перший випадок узаконення гей-шлюбу серед військовослужбовців чоловіків.

Про це пише New York Times.

Двоє чоловіків - Деніел Хол і Вінсент Франчіно, познайомилися у 2009 році у Військовій академії, де вони вчаться і зараз. У січні пара офіційно зареєструвала свій шлюб, ставши при цьому єдиною гей-парою у США серед діючих військових.

Примітно, що Деніел Хол на момент знайомства був куратором Франчіно. Пара довго не могла розкрити правду про свої почуття, у зв'язку з раніше діючою політикою "Не питай, не говори", яка забороняє військовим розкривати свою орієнтацію. Правила, які забороняють військовим розголошувати інформацію про свій гомосексуалізм, а також обговорювати інтимні питання про одностатеві стосунки були скасовані в грудні 2010 року.


Незважаючи на те, що їхні стосунки не були заборонені, коли правда спливла, закохані нарвалися на гостру критику з боку громадськості, а керівництво академії відправило їх служити в різні кінці світу. Зараз вони разом служать пілотами гелікоптера McDonnell Douglas AH-64 Apache на військовій базі в штаті Техас.

Під час весільної церемонії чоловіки були у військовій формі і покинули церкву, де проходило вінчання, через арку з схрещених шаблею їхніх товаришів по службі. Молодята також традиційно виконали перший танець, який пройшов під композицію Едіт Піаф La Vie En Rose.