Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обрано нового голову ПАРЄ

  • 22.01.2018, 13:23
  • 1 395

У понеділок, 22 січня, ПАРЄ обрала совім президентом італійця-соціаліста Мікеле Ніколетті

Про це повідомляє кореспондент Європейської правди.

Ніколетті призначили на цю посаду без формального голосування, оскільки він був безальтернативним кандидатом.

За домовленістю політичних груп, в цьому році цю посаду має обіймати представник групи соціалістичних партій, а соціалісти висунули тільки його кандидатуру.

Очікується, що Ніколетті буде займати пост президента наступні два роки - за традицією асамблеї, президента переобирають на другий рік без обговорень.

Історія його голосувань свідчить, що Ніколетті кожен раз підтримував проукраїнські резолюції і поправки до них, а також щорічно голосував за підтвердження санкцій проти РФ.

Новообраний голова Парламентської асамблеї Ради Європи Мікеле Ніколетті наполягає на продовженні діалогу з російським парламентом.

Про це він заявив у Страсбурзі, в промові з нагоди свого обрання, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Політик висловив жаль через те, що росіяни, уникаючи формального продовження санкцій, самостійно відмовилися від участі в роботі ПАРЄ.

"Дуже шкода, що парламент РФ не представив делегацію на сесію 2018 року. Менше з тим, діалог з російським парламентом триватиме", - наголосив він.

Президент асамблеї не став уточнювати, в яких форматах буде відбуватися ця співпраця, але відомо, що у вівторок представники парламенту РФ будуть присутні на засіданні ad-hoc комітета, який вивчає можливість повернення росіян до роботі в ПАРЄ.

Схожі новини