Передплата 2024 ВЗ

В Одесі за тиждень захворюваність на кір зросла на понад 20%

  • 22.01.2018, 15:19
  • 788

За даними керівника департаменту ОДА В'ячеслава Полясного, загалом з початку року виявлено 265 хворих на кір. Із них 160 - діти і 105 – це дорослі.

"На жаль, в області зареєстровано три летальні випадки від ускладнень кору, у тому числі - два лабораторно підтверджені. Ці люди не мали щеплень проти небезпечної інфекції. Наразі 5 тисяч додаткових доз вакцин направляють до медичних установ регіону. 20 січня Одеса вже отримала 1,5 тис. доз", - повідомив Полясний.

Як з'ясувалося, лише за останній тиждень захворюваність зросла на 22,7%. Найбільше випадків захворюваності на небезпечну інфекцію зафіксували в Одесі – 122 (46% від загальної кількості).

Лист з рекомендаціями продовжити канікули у школах уже надійшов до Одеської міськради. Також його розіслали в усі загальноосвітні школи міста, а директори ознайомили з ним класних керівників.

"Рішення про продовження канікул, відповідно до законодавства, приймають ради шкіл. Сьогодні пройдуть засідання шкільних рад. Школи сьогодні працюють, оскільки багато батьків не встигли продумати, з ким залишити дітей. Рекомендували до остаточного вирішення питання залишити дітей вдома тим, у кого є така можливість", - прокоментувала Буйневич.

До кінця дня у місті планують прийняти остаточне рішення. Хоча ще напередодні (у неділю) класні керівники низки шкіл обдзвонили батьків і повідомили про продовження канікул. Продовжують працювати і дитячі садочки, однак їх відвідують лише щеплені діти.

Схожі новини