Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Під час нападу на готель у Кабулі вбито 9 українців

  • 21.01.2018, 20:51
  • 992

У нападі на готель Intercontinental в Кабулі (Афганістан) загинуло 14 іноземців, 9 із них - українці.

Про це повідомляє BBC з посиланням на афганську поліцію.

Серед загиблих також один громадянин Греції, один - Казахстану, один німець, а також ще 2 людей, громадянство яких поки що не ідентифікували. Ще четверо загиблих були громадянами Афганістану.

Ще 10 людей внаслідок нападу зазнали поранень, серед них - 4 цивільних.

Кілька загиблих були працівниками афганського авіаперевізника - Kam Air, проте скільки саме - невідомо. Компанія раніше заявляла, що не має інформації про 14 своїх працівників.

Відповідальність за напад узяв на себе радикальний ісламістський рух "Талібан", який уже намагався атакувати цей самий готель у 2011 році. У заяві "Талібану" йдеться, що його нападники "убили десятки іноземних загарбників і їхніх маріонеток".

Як зазначає один з очевидців теракту, на якого посилається радіостанція, терористи, котрі були "стильно одягнуті" спершу навідалися до ресторану, який діє при готелі, а вже потім почали шукати іноземців й зчинили стрілянину.

Облога готелю тривала близько 12 годин. Звільнити готель вдалося у неділю вранці.

Афганські сили спецпризначення уночі висадилися із гелікоптерів на дах готелю. У міністерстві внутрішніх справ Афганістану повідомили, що афганський спецназ працював спільно із західними силами безпеки.

Усі нападники - їх було троє - були вбиті. Понад 160 осіб - гостей і персоналу готелю - врятовані.

Готель Intercontinental у Кабулі перебуває у державній власності і не є частиною глобальної мережі готелів із такою ж назвою. Його часто використовують як місце для проведення весіль, конференцій і політичних зібрань.

Джерело: Еспресо

Схожі новини