Передплата 2024 ВЗ

На Буковині майже не лишилося вакцини від кору

  • 21.01.2018, 11:19
  • 538

На Буковині майже не лишилося вакцини від кору, депутати просять Супрун вирішити проблему.

У поліклініках Чернівців залишилося менше 50 доз вакцини від кору

У деяких поліклініках міста вони вже відсутні. Зокрема нема доз вакцини у міській поліклініці №3, що на вулиці Південно-Кільцевій, пише Молодий Буковинець.

Не вистачає вакцини і в медичних закладах областні. Як повідомили у департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА, вже звернулися до міністерства охорони здоров’я щодо перерозполіду вакцини проти кору з інших регіонів на Буковину. А централізоване постачання вакцин від кору з Міністерства охорони здоров’я очікується на кінець березня-початок квітня. Планується, що область отримає 20 тисяч доз.

Кількість вакцин проти кору область має дуже мало. Тож є ризик того, що область залишиться без вакцин.

“На жаль, зараз маємо таку ситуацію, що захворюваність росте, а вакцини, які нам запропонували, ми майже вже всі використали”, - повідомила заступник начальника департаменту охорони здоров’я Марія Поліщук.

Також медики зазначили, що вакцини КПК (вакцина від кору) немає і в аптеках.

“В аптеки було закуплено 40 вакцин від кору. Вони вже давно закінчилися. Ми попросили їх ще закупити. Можливо, в аптеки ще закуплять 300 доз”, - сказала Поліщук.

За її словами, велика кількість нещеплених дітей на території області пов'язана із браком вакцини у попередні роки.

Своєю чергою народний депутат України, чернівчанин Максим Бурбак, який очолює парламентську фракцію "Народного фронту", звернувся до в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун з проханням вирішити питання забезпечення Чернівецької області необхідною кількістю вакцин проти кору.

Про це йдеться у відповідному депутатському запиті Бурбака, який нардеп оприлюднив на власній Facebook-сторінці. Документ датовано 17 січня.

Окрім того, політик зазначає, що у п'ятницю, 19 січня, особисто звернувся до Супрун із цим проханням.

Схожі новини