Передплата 2024 ВЗ

Між Британією та Францією хочуть побудувати міст або автомобільний тунель

  • 19.01.2018, 19:19
  • 816

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон обговорив із президентом Франції Еммануелем Макроном можливість будівництва мосту або автомобільного тунелю через пролив Ла-Манш.

Про це повідомляє The Telegraph.

Під час англо-французького саміту Джонсон назвав "смішним" те, що дві з найбільших економік світу пов'язані лише однією залізницею (залізничним тунелем під проливом). Коли глава МЗС Британії запропонував побудувати новий перехід, французький лідер відповів: "Я згоден. Давайте зробимо це".

Джонсон відстоює ідею автомобільного тунелю поруч із існуючим залізничним, але зазначив, що міст також можна розглядати як варіант.

У своєму Twitter Борис Джонсон повідомив, що Велика Британія та Франція створюють групу експертів для спільних великих проектів.

"Наш економічний успіх залежить від доброї інфраструктури та хорошого транспортного сполучення. Чи буде Євротунель лише першим кроком?" - написав він.

Розмова політиків відбулася після того, як Макрон дав зрозуміти прем'єр-міністру Британії Терезі Май, що її країні доведеться платити за доступ до ринку фінансових послуг ЄС після Brexit.

Схожі новини