Передплата 2024 «Добра кухня»

Її називають «Львівською щедрівочкою»

10-річна скрипалька Дарія Попович – дипломант міжнародних фестивалів-конкурсів «Україна єднає світ».

Із Марією-Дарією Попович я познайомилася у Львівській музичній школі № 4. На шкільному концерті «Різдвяні замальовки» учениця педагога Марти Гайової виконала на скрипці музичний твір французького композитора Раймона Галлуа Монбрьона «Сповідь стародавніх годинників».

Дівчинка трималася на сцені упевнено, наче професійний музикант. Нещодавно ця маленька львів’янка взяла участь аж у трьох престижних музичних фестивалях-конкурсах. На Всеукраїнському - «Класичний меридіан» у Києві у номінації «струнні інструменти» отримала диплом. А на двох міжнародних «Україна єднає світ», у Скадовську та Києві, - дипломи ІІІ ступеня у номінаціях «інструментальний жанр» та «інструментальний жанр - ансамбль».

- У Скадовську Даруся бездоганно зіграла «Сповідь стародавніх годинників» та концерт Оскара Рідінга, - розповіла Марта Гайова. – «Львівська щедрівочка» (так називаємо Дарусю за її невтомну працьовитість) так зраділа перемозі, що це вселило в неї надію випробувати сили і на міжнародних змаганнях - уперше як солістка. Оскільки міжнародні фестивалі-конкурси «Україна єднає світ» багатожанрові, ми вирішили створити тріо «Баляндраси» (старовживане галицьке слово, що означає «розмови ні про що»). У тріо об’єдналися скрипалі Марія-Дарія Попович, Давид Любих та Олесь Кондратюк.

Схожі новини