Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля Червоного торгували первоцвітами

Держекоінспекція Львівщини закликає не продавати і не купувати червонокнижні проліски, штраф — 3 655 гривень

Державна екологічна інспекція у Львівській області отримала перші сигнали про продаж у Львові та області первоцвітів, які внесені до Червоної книги України. Екологи закликають продавців не торгувати забороненими букетиками квітів, а покупців - не бути співучасниками злочину. Штраф за продаж первоцвітів - 1700-3655 гривень, плюс конфіскація квіткового товару.

Як розповів “ВЗ” начальник відділу екологічного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області Богдан Катюбін, рейд екологів стартує з 15 лютого, коли традиційно почнеться активний сезон продажу квіткових композицій з пролісків. “Наразі отримуємо поодинокі сигнали від громадських активістів про продаж вздовж трас, зокрема Львів-Золочів у селі Червоне. На ринках Львова первоцвіти не продають. Не сезон”.

Богдан Катюбін каже, зазвичай проліски для продажу вирощують у домашніх умовах. Через теплу погоду взимку у деяких лісах області квіти вилізли з-під землі. “Незалежно від того, чи квітка домашня, чи лісова — все одно торгівля заборонена і за таке штрафують”, - підсумував еколог.

Схожі новини