Передплата 2024 ВЗ

Скиньтеся для “Будинку воїна”, хто скільки може!

Львівська обласна рада відкрила рахунок, на який благодійники можуть переказати гроші на реалізацію соціального проекту «Будинок воїна» (це умовна назва).

Музей на тематику АТО та Революції Гідності постане у приміщенні колишнього Російського культурного центру по вулиці Короленка. 1-а.

Як повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, першим допомогти музею зголосилися активісти Українського лікарського товариства у Львові. Під час святкування традиційної «лікарської Маланки», вони провели благодійний аукціон, де зібрали 14 тисяч гривень. Володимир Гірняк також повідомив, що до фінансування музею долучиться і Львівська обласна рада. Депутати виділять кошти з обласної скарбниці. Про необхідну суму пан Гірняк наразі не каже. За попередніми підрахунками, на капремонт приміщення, яке роками розвалювалося від господарювання Російського культурного центру, необхідно близько 5,5 млн. грн.

“Рускоє культурноє общєство залишило нам у спадок приміщення у занедбаному стані. Там треба міняти комунікації, дах протікає, підлога в окремих місцях була просто... спалена. Таке враження, що там багаття розводили”, - підсумував Володимир Гірняк.

З досьє “ВЗ”

Реквізити для перерахування коштів по Короленка, 1а: управління майном спільної власності Львівської обласної ради

ЄДРПОУ 25255072

МФО 825014

р/р 31550340120967 у ГУДКСУ у Львівській області.

Схожі новини