Передплата 2024 «Добра кухня»

Мінські угоди не повернули до закону про реінтеграцію Донбасу

  • 18.01.2018, 15:39
  • 655

Народні депутати відмовилися повертати згадку про Мінські угоди до законопроекту "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Про це у кулуарах Верховної Ради заявив депутат від БПП, cекретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, повідомляє Еспресо.TV.

"Мінська" немає. Причина у тому, що природа цього пакту є відмінною від природи законодавчого нормативно-правового акту. Ми не можемо дипломатичні і політичні пакти, які мають тенденцію змінюватися в часі, імплементувати в українське законодавство", - наголосив він.

Нагадаємо, саме через статтю 7 законопроекту, де раніше згадувалося про Мінські угоди, між депутатами виникли сутички під час ухвалення законопроекту у першому читанні.

У цій статті йшлося про забезпечення в межах міжнародно визнаного кордону України пріоритетності виконання безпекових положень Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року та "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року з метою створення умов для політичного врегулювання.

В результаті, цю статтю вилучили з тексту документа перед ухваленням його за основу.

Зазначимо, Верховна Рада сьогодні ухвалила у другому читанні законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу. Відповідно до документа, Росія визнається державою-агресором, на яку покладається відповідальність за окупацію українських територій.

Схожі новини