Передплата 2024 «Добрий господар»

Синоптики спрогнозували пік снігопадів

  • 18.01.2018, 11:58
  • 805

Пік найінтенсивніших снігопадів в ніч на 18 січня доведеться відразу на п'ять областей України.

Про це розповів у коментарі УНН директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Найбільш інтенсивні опади ми чекаємо у другій половині ночі на 18 січня і вранці - найбільша інтенсивність опадів, яка буде спостерігатися в Київській, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській областях", - зазначив він.
За словами Кульбіди, менше опадів буде в Одеській і Миколаївській областях. Він також підкреслив, що температура змінюватиметься, проте різких похолодань не очікується.

"Після проходження циклону - невелике зниження, до 3-8 градусів морозу", - сказав він.

За його прогнозом, снігопади припиняться до кінця дня 18 січня.

Тим часом, синоптик Наталія Діденко написала на своїй сторінці в Faccebook, що на даний момент спостерігається величезний атмосферне масив снігу і дощу, який наближається до України.

"І завтра, за прогнозами, циклон спричинить складні погодні умови в багатьох областях України. Приготуйте лопати, лопатки, високі чоботи водонепроникні, з неслизькою підошвою, одягніть пальто чи куртки з каптурами, покладіть у сумку чи автоаптечку щось від голови та тиску, тримайте швидкісний та дистанційний режим, не паркуйте машину під старими деревами, а завтра взагалі дайте машині спокій, допоможіть за потреби літнім людям перейти дорогу, візьміть у целофановий кульочок трохи їжі погодувати вуличних котів чи собак - завтра їм буде особливо непереливки, подзвоніть тим, хто далеко і замочіть звечора чи завтра вранці пшеницю", - написала синоптик.

Схожі новини