Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«У вас уся спина біла!»

Вулицями Львова розгулює збоченець, який вимазує дівчат кремом, а тоді береться допомагати очистити одяг, обмацуючи «жертву».

Інформація про це з’явилася на сторінці Varta1 у Facebook. Потерпілі кажуть: чоловіка треба притягти до відповідальності за хуліганство, сексуальні домагання і псування майна, але звертатися із заявою у поліцію не поспішають.

“Йшла близько 9-ї вечора з Шота Руставелі на Тарнавського. До мене наблизився незнайомець, сказав, що ззаду у мене все брудне, - згадує львів’янка Марина. - Провела нижче рюкзака рукою, і справді — на куртці був білий крем. Чоловік запитав, чи є у мене вологі серветки. Почав витирати куртку... Коли почав терти нижче спини, зупинила його, сказала, що далі сама. Він пішов, а я вирішила скоротити шлях до Тарнавського сходами і побачила, як той самий чоловік вимазує іншу дівчину. Побачивши мене, накивав п’ятами. Маю дві версії: або хотів обмацати, або вкрасти телефон (добре, що у мене замок на рюкзаку заїдає). Плям досі не можу відчистити”.

“О шостій вечора йшла по Некрасова. Помітила, що до мене звертається якийсь чоловік (власне, помітила, а не почула, бо була у навушниках). Сказав, що я ззаду вся біла. Незнайомець узявся допомагати: вихопив у мене рукавицю і почав терти мою “п’яту точку”, іншою рукою схопив за статеві органи. Була шокована, налякана і розгублена. Зорієнтувавшись, попросила його залишити мене у спокої і кинулася тікати”. За словами дівчини, незнайомець побіг за нею. По дорозі викрикував непристойності, просив дати номер телефону. Марія вирішила піти на хитрість — сказала переслідувачу, що їй лише 16 років. Подіяло - настирливого незнайомця як корова язиком злизала.

Львів’янка Ольга натрапляла на збоченця двічі: “Вперше облив мене клеєм на Туган-Барановського. Вдруге — біля Галицького базару. Почала поглядом шукати того чоловіка, але його не було. Подумала, що злякався натовпу і не пішов за мною. Мала зустріч у кафе в Кривій Липі. Вирішила, що там і відмию плями (досвід уже мала, клей гарячою водою відіправся легко). Цей ненормальний йшов за мною всю дорогу і наздогнав аж у провулку біля ірландського пабу з тією самою завченою фразою: “Перепрошую, але у вас щось біле”. Впізнала його по голосу. Привіталася “міцним” слівцем. Поки виймала телефон, щоб його сфотографувати, він утік”.

Потерпілі описують незнайомця однаково: на вигляд - 30 років, невисокого зросту (1,65-1,70), темне волосся, без бороди чи вусів, обличчя худе, видовжене. Користувачі соцмережі пишуть, що їхні близькі мали неприємний досвід спілкування зі “серветником” ще рік тому.

“Вимазує тільки чимось білим — кремом або клеєм. Ймовірно, це асоціюється у нього зі спермою. Можливо, цей чоловік потерпає на легку форму шизофренії”, - припускає лікар-сексопатолог Львівського центру репродуктивного здоров’я населення Василь Черепанин.

“Притягнути цю особу можна хіба що за дрібне хуліганство і змусити оплатити хімчистку. Примусовому лікуванню не підлягає, а лікуватися з власної волі не захоче. Він - неагресивний, коли викривають його істинні наміри — втікає. Очевидно, у такий спосіб компенсує відсутність активного статевого життя. Були б у нього жінки — до незнайомок на вулиці б не чіплявся. Боятися його не треба”, - заспокоює завідувач кафедри психіатрії, психології і сексології ЛНМУ ім. Д. Галицького, професор, д.м.н. Ростислав Білобривка.

Схожі новини