Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Німеччині 96-річному бухгалтеру відмовили у помилуванні 

  • 17.01.2018, 19:38
  • 744

Німецька прокуратура відмовила в помилуванні 96-річному бухгалтеру нацистського концентраційного табору Освенцим Оскару Гренінгу.

Як повідомляє DW, раніше його було засуджено до чотирьох років позбавлення волі, однак після цього його захист подав апеляцію, посилаючись на погане здоров'я підсудного.

Втім, Верховний суд Німеччини відхилив дане прохання, і Гренінг вирішив добитися амністії.
І хоча прокуратура німецького міста Люнебурга йому в цьому відмовила, колишній бухгалтер концтабору має право оскаржити дане рішення.

"Якщо його стан здоров'я зміниться, він може в будь-який момент подати нове клопотання про помилування", - зазначила у відомстві.

Гренінг служив в Освенцімі в період з 1942 до 1944 року.

Хоча він і не брав безпосередньої участі в масових стратах, а займався фінансами і розпоряджався цінними речами депортованих євреїв, у 2015 році суд визнав його причетним до вбивства понад 300 тисяч осіб.

Зазначимо, що раніше у справі Гренінга вже проводилося розслідування, проте у 1985 році воно було припинено через відсутність доказів. Вирок 2015 року було засновано на результатах дослідчої перевірки Центрального управління з розслідування злочинів націонал-соціалізму в Людвігсбурзі. У 2014 році ним були ініційовані обшуки в домах колишніх есесівців по всій країні.

Джерело: Новое Время

Схожі новини