Передплата 2024 «Добра кухня»

Зі США отримають протитанкові ракетні комплекси Javelin

  • 17.01.2018, 13:39
  • 610

ЗСУ вже працюють над всіма заходами, необхідними для прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це заявив очільник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко у Брюсселі, повідомляє "Укрінформ".

"Позиція одна: йдеться про Javelin. Є відповідна процедура їхнього отримання. Вона не така швидка, як нам би хотілося. Для цього ще необхідна робота відповідних експертів у питаннях обстеження готовності України приймати таку зброю", - наголосив він.

За словами Муженка, у цій справі йдеться і про питання безпеки та умов зберігання такої зброї, а також оформлення процесу її передачі. Він додав, що підготовка до застосування та експлуатації такої зброї вже проводиться українською армією.

Зазначимо, 16 січня посол США в Україні Марі Йованович заявила, що оборонна допомога від американського уряду буде надана Києву безкоштовно. При цьому вона не відповіла, яку саме зброю буде надано Україні окрім протитанкових ракетних комплексів Javelin і коли це станеться.

Схожі новини