Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко підписав закон про встановлення споживачам газових лічильників

  • 16.01.2018, 19:59
  • 1 554

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо встановлення лічильників споживачам природного газу.

Про це повідомляє прес-служба президента Україна.

Закон удосконалює принципи комерційного обліку природного газу, врегульовує окремі питаня встановлення відповідних приладів, зокрема в багатоквартирних будинках. Він має покращити захист прав споживачів природного газу.
Згідно з документом, газорозподільчі компанії зможуть встановлювати загальнобудинкові лічильники природного газу тільки за згоди співвласників багатоквартирного будинку.

Закон також забороняє газовикам припиняти газопостачання в багатоквартирний будинок у разі ненадання співвласниками такого будинку згоди на встановлення загальнобудинкового лічильника. Газорозподільчі компанії зобов'язані забезпечити установку саме індивідуальних лічильників газу, а не загальнобудинкових.

Закон також передбачає можливість самостійного встановлення індивідуальних лічильників газу побутовими споживачами з наступною компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ними сплачуються за природний газ. Порядок такої компенсації буде встановлювати Кабмін.

Відповідний законопроект №5722 Верховна Рада ухвалила 21 грудня 2017 року.

Схожі новини