Передплата 2024 «Добрий господар»

В Іспанії розслідують "відмивання" 30 млн євро російськими посадовцями

  • 16.01.2018, 09:17
  • 606

Прокуратура Іспанії почала розслідування повідомлень про те, що російські чиновники "відмили" 30 млн євро в цій країні.

Про це повідомляє EUobserver.

Передбачається, що підозрювані могли "відмивати" гроші на території ЄС в рамках більш масштабного шахрайства, оприлюдненого раніше юристом Сергієм Магнітським.

Розслідування повинен очолити прокурор Хосе Грінда, відомий за попереднім справами проти російської мафії в Іспанії. Він планує розгорнути операцію з відстеження коштів на Кіпрі, в Естонії, Литві, Латвії, Швейцарії та США.

Російський адвокат Сергій Магнітський помер у СІЗО "Матроська тиша" в листопаді 2009 року. Його звинувачували в причетності до організації незаконного повернення надмірно сплаченого податку на прибуток за 2006 рік.

Як вважають колеги Магнітського і правозахисники, його цілеспрямовано довели до смерті умовами утримання і відмовою в медичній допомозі в помсту за те, що він розкрив злочинну схему, за допомогою якої співробітники МВС і чиновники відмивали мільярди рублів.
"Закон Магнітського" був ухвалений в грудні 2012 року, а в квітні 2013-го Мінфін США почав складати санкційні списки російських громадян, яких він вважає винними в смерті Магнітського.

Схожі новини