Передплата 2024 «Добрий господар»

Де погрітися безхатченкам?

Традиційне місце, куди безхатьки можуть піти переночувати, або бодай зігрітися чаєм, – Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб, що на вулиці Кирилівській, 3-а.

У Львівській міській раді заявили, що у період морозів працюватимуть додаткові пункти обігріву для людей, які не мають даху над головою.

Як повідомив директор Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб Олександр Бородін, вже є домовленість з благодійною організацією «Регіональний центр соціальної адаптації» про облаштування такого пункту на вул. Личаківській, 56, а також – у приміщенні одного з ЛКП у центральній частині міста.

За словами Олександра Бородіна, якщо на пункти обігріву буде попит, їх облаштують і в інших районах міста Лева. «Працівники центру нічного перебування осіб звертаються до організацій міста, до львів’ян, щоб повідомляли про факти та місця перебування бездомних осіб чи скеровували їх безпосередньо до нас, – заявив Олександр Бородін. – У «нічліжці» пункт обігріву працює від 9-ї до 20-ї години. Тут можна переодягнутися, випити чаю, пройти первинний медогляд».

Також небайдужих містян просять приносити у пункти обігріву їжу (печиво, чай у пакетиках), теплий одяг (светри, штани, куртки, взуття середніх розмірів, особливо чоловіче).

Фото з архіву «ВЗ»

Схожі новини