Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ставицький відібрав у партнера частку в мережі АЗС "БРСМ-Нафта"

  • 15.01.2018, 14:51
  • 940

Рішення провели через держреєстратора із села в Одеській області.

Усе майно мережі автозаправних станцій "БРСМ-Нафта" внесли до статутного капіталу новоствореного ТОВ "Імбрем Аурум Лтд" (Київ). Ця компанія пов'язана з екс-міністром часів Віктора Януковича Едуардом Ставицьким.

Реєстратором статутного капіталу виступив державний реєстратор створеного за два місяці до цього комунального підприємства в селі Главані Одеської області, йдеться в повідомленні компанії "Євро Пауер", яка управляє мережею АЗС "БРСМ-Нафта".

"Керівництво "Євро Пауер" заявляє, що його посадові особи, як і одноосібний власник незаконно переоформленого майна, яке входить до складу мережі АЗК "БРСМ-Нафта", Андрій Біба чи його уповноважені на те особи не надавали згоди і не підписували довіреностей чи інших доручень на проведення будь-яких дій з майном мережі АЗК "БРСМ-Нафта", - йдеться в заяві "Євро Пауер".

ТОВ "Імбрем Аурум Лтд" засноване 15 грудня 2017 року в Києві і зареєстроване на панамську фірму Solferino Casas S.A. зі статутним фондом 100 млн грн, пише профільне видання enkorr.

Компанія Solferino Casas S.A. з'явилася серед засновників компаній групи "БРСМ-Нафта" на початку літа 2015 року, її формальним номінальним власником вказаний громадянин Нідерландів Роланд Піпер.

Піпер відомий як голова голландського інвестиційного фонду FreezeOil Fund, який восени 2014 р. заявив про придбання частки в мережі "БРСМ-Нафта". Пізніше стало відомо, що на FreezeOil Fund була переоформлена частка екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького, який раніше був представлений у засновниках БРСМ своєю тещею Валентиною Ушаковою.

Другий акціонер БРСМ Андрій Біба контролював половину мережі через кілька компаній. Їх точний перелік невідомий. Характерно, що, за даними Держреєстру Мін'юсту, вісім його компаній, серед який ПП "Віта", "Дар-С", "БРСМ-Нафта" та інші, з 12 січня 2018 р. почали процедуру припинення госпдіяльності. У кожної із цих компаній є правонаступники, серед засновників яких, зокрема, зазначені компанії Kornetta Investment Ltd Роланда Піпера.

Ставицький увійшов у бізнес БРСМ 2007 р. За час його роботи в уряді з 2010 по 2013 р. мережа БРСМ виросла в 5 разів (з 26 до 130 АЗС). Обидва акціонери БРСМ - Андрій Біба й Едуард Ставицький - виїхали за кордон, де перебувають досі. З 2016 року партнери розділили бізнес навпіл, кожному відійшло по 63 АЗС, але мережею АЗС керувала компанія "Стейт Ойл", близька до Біби. З осені 2017 року її замінила компанія "Євро Пауер".

Також відомо, що у 2016 р. між Бібою і Ставицьким виник конфлікт, який вийшов у публічну площину влітку 2017 р. Сторона Ставицького подала позови з вимогою відібрати в Біби права на товарний знак "БРСМ-Нафта", а також домоглася арешту його активів у вигляді корпоративних прав у низці компаній. Восени 2017-го сторони підписали мирову угоду і припинили судову тяганину.

Джерело: LB.ua

Схожі новини