Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розенблат подав скаргу проти України до Європейського суду

  • 15.01.2018, 13:39
  • 1 144

Народний депутат України Борислав Розенблат подав позов проти України до Європейського суду з прав людини через низку порушень - від незаконної прослушки до зняття з літака в аеропорту Київ.

"Там системно зібрані всі порушення профільної конвенції від незаконної прослушки народного депутата з порушенням регламенту Верховної Ради до легалізації ручним суддею угорського літака. Нехай з цієї правовою порнографією України розбирається незалежний орган Європи", - повідомив адвокат.

Нагадаємо, що 19 жовтня 2017 року нардепа Борислава Розенблата затримали в аеропорту Київ прямо в літаку. Нардеп збирався залишити Україну на авіарейсі Київ – Кельн. При собі у нього були, за версією слідчих, золото і діаманти, за версією депутата - біжутерія.

Сам Розенблат назвав своє затримання в аеропорту незаконним.

Народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова підозрюють у корупції. Антикорупційні органи вважають, що вони брали хабарі за прийняття замовлених законів про легалізацію видобутку бурштину.

За даними слідства, довірені особи нардепів отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $300 тис. для безперешкодного прийняття рішень на користь іноземної компанії.

Джерело: Новое Время

Схожі новини