Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін розповів про своє ставлення до комунізму та Леніна

  • 14.01.2018, 19:04
  • 1 144

Президент Росії Володимир Путін порівняв комунізм із християнством, а мавзолей Володимира Леніна - з ушануванням мощей святих.

Про це він розповів в інтерв'ю для фільму "Валаам", цитати з якого опублікував телеканал "Россия 1".

За словами президента, православна віра завжди супроводжувала росіян, а під час "жорстких богоборчих років", коли нищили священиків і руйнували храми, було створено нову релігію.

"Комуністична ідеологія - дуже споріднена з християнством, насправді. Свобода, братерство, рівність, справедливість - це ж все закладено в Священному писанні, це все там є. А кодекс творців комунізму? Це сублімація, це примітивний витяг із Біблії, нічого нового не придумали. Леніна поклали в мавзолей - чим це відрізняється від мощей святих для православних, та й просто для християн?" - зазначив він.

Путін додав, що коли говорять про відсутність такої традиції в християнському світі, він пропонує поїхати на Афон і подивитися там на мощі святих.

"Тобто, по суті, нічого нового тодішня влада не придумала, вона просто пристосувала під свою ідеологію те, що людство давно винайшло", - підсумував він.

Пропагандистський фільм "Валаам" зняв шанувальник Путіна, телеведучий і журналіст Андрій Кондрашов. Раніше він вже знімав кіно за участю президента Росії, зокрема, фільм "Крим. Шлях на Батьківщину" (2015), який виправдовує російське збройне вторгнення на територію українського Криму.

У своїй новій роботі Кондрашов обіцяє "так як ніколи розкрити особистість та характер Путіна".

Схожі новини