Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Електрички "Укрзалізниці" стануть довшими

  • 14.01.2018, 17:39
  • 906

"Південно-Західна залізниця" змінює підхід при формуванні приміських поїздів - склади стануть довшими, а шестивагонних поїздів буде не більше 10 одиниць.

Про це повідомляється на офіційному сайті Південно-Західної залізниці.

Як заявив в.о. директора регіональної філії Роман Веприцький під час відвідування моторвагонного депо Фастів-1, необхідно більш раціонально використовувати дефіцитний рухомий склад в приміському сполученні.

"Необхідно проаналізувати пасажиропотоки і визначити актуальну для кожного напрямку складовість приміських електропоїздів - шість, вісім, десять чи дванадцять вагонів", - сказав Веприцький.

"Щоб максимально забезпечувати потреби населення в приміських перевезеннях, будемо відходити від шестивагонних складів всюди, де є потреба в довгих складах. Я вже поставив завдання, щоб до 15 січня кількість шестивагонок на залізниці не перевищувала десяти одиниць", - заявив він.

У Південно-Західній залізниці додатково зазначають, що зараз забезпечують формування восьмивагонних приміських поїздів замість шестивагонних на найбільш популярних напрямках.

У 2017 році УЗ відремонтувала 13 приміських поїздів. Оновлення одного приміського електропоїзда обходиться УЗ приблизно у 46 млн грн.

Схожі новини