Передплата 2024 «Добра кухня»

У Держдумі РФ запропонували денонсувати договір з Україною у частині визнання кордонів

  • 14.01.2018, 15:57
  • 803

У Держдумі РФ виступили з пропозицією денонсувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною в тій частині, де країни визнають територіальні кордони одна одної.

Як повідомляє РІА Новости, з такою ініціативою виступив перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін ("Єдина Росія"), підозрюваний у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

"У другій статті Договору ми визнаємо територіальні межі України, а вона (Україна) - наші, на момент підписання та ратифікації цього документа. Підписавши Договір у 1997, а потім під час ратифікації у 1999 році Росія підтвердила, що вона вважає ... Крим і Севастополь частиною території України", - заявив Затулін.

"Наше трактування Договору полягає у тому, що наше визнання кордонів у цьому Договорі взаємопов'язане з темою Договору - дружба, співпраця і партнерство. Немає дружби, співпраці і партнерства - виникає привід до того, щоб сказати: "Значить, треба усі питання вирішувати заново, у тому числі і питання щодо кордонів", - додав він.

"Тому особисто я буду пропонувати і пропоную вже ..., що нам потрібно, зокрема у частині цього Договору його денонсувати - у частині, що стосується статті другої, а саме - визнання кордонів", - зазначив Затулін.

Схожі новини