Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

АТО: "Найгарячіше - на Донецькому напрямку"

  • 14.01.2018, 13:16
  • 970

Протягом минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ, окрім мінометів різних калібрів, застосовували по силах АТО ще й артилерію калібру 122 мм.

Про це заявив у неділю на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Максим Праута.

"Незважаючи на прицільні ворожі обстріли з артилерії та мінометів, які заборонені Мінськими угодами, у переважній більшості випадків наші захисники не відкривали вогонь у відповідь. Лише в районі Верхньоторецького, з метою збереження життя і здоров’я особового складу, українські військові придушили ворожу активність зі стрілецької зброї", - зазначив Праута.

На Луганському напрямку зафіксовано лише один ворожий прицільний обстріл у бік позицій ЗСУ. Близько 14 години противник випустив по захисниках Новолуганського 5 снарядів з міномета калібру 82 мм. Захисники України вогонь у відповідь не відкривали.

Натомість найвищу активність російсько-окупаційних військ зафіксовано на Донецькому напрямку, оскільки тут протягом минулої доби сталися 5 прицільних обстрілів позицій сил АТО.

"Із 7-ї ранку протягом години ворог прицільно випустив у бік позицій захисників Водяного 6 снарядів з артилерії калібру 122 мм, 15 мін калібру 120 мм, та вів обстріл з гранатометів. Також окупанти випустили з мінометів калібру 120 мм 6 снарядів по українських військових в районі н.п. Павлопіль та 11 – по захисниках Шахти Бутівка. 12 мін з мінометів калібру 82 мм противник випустив по позиціях українських військовослужбовців в районі Кам’янки", - сказав речник Міноборони з питань АТО..

Він також уточнив, що по названих позиціях, а також поблизу Верхньоторецького бойовики російсько-окупаційних військ вели також активні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Загалом минулої доби, як додав Праута, зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів. При цьому окупанти випустили в бік позицій захисників України 6 снарядів з артилерії калібру 122 мм, 32 – з мінометів калібру 120 мм, та 17 – з мінометів калібру 82 мм. Всі ворожі обстріли сталися у першій половині минулої доби.

Схожі новини