Передплата 2024 «Добра кухня»

У Чехії другий день обирають президента

  • 13.01.2018, 10:16
  • 488

У Чехії в суботу, 13 січня, відбувається другий день президентських виборів, виборчі дільниці відкрилися о 08:00 за місцевим часом і працюватимуть до 14:00, після чого розпочнеться підрахунок голосів.

Про це повідомляє Radio Praha.

"Виборчі дільниці відкриті в п'ятницю 12 січня з 14 до 22 години і в суботу 13 січня з 8 до 14 години. Результати голосування, як очікується, стануть відомі в суботу ввечері", - йдеться в повідомленні.

Крім чинного президента Мілоша Земана, який балотується на другий термін, за пост керівника держави ведуть боротьбу ще 8 кандидатів - Іржі Драгош, Павел Фішер, Петро Ганніг, Марек Гілшер, Міхал Горачек, Іржі Гінек, Вратіслав Кулганек і Мірек Тополанек.

Президентські вибори в Чеській Республіці відбуваються у два тури, в разі якщо за результатами першого раунду загальнонародного голосування жоден з кандидатів не зможе набрати більшості голосів, через два тижні, 26 і 27 січня, відбудеться другий тур виборів. У ньому братимуть участь два кандидати, які отримали найбільш серйозну підтримку громадян.

Схожі новини