Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні відбудеться прем’єра фільму "Міф"

  • 12.01.2018, 20:41
  • 749

"Міф" - новий фільм авторів стрічки "Добровольці Божої Чоти" Леоніда Кантера та Івана Яснія вийде на екрани українських кінотеатрів з 25 січня 2018.

Фільм розповідає історію життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом.

Василь народився у Львові, але завдяки унікальному голосу вигравав конкурс за конкурсом і, зрештою, переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав усе, що ми звикли називати "щастям": ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання.

Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився й до волонтерського руху, допомагаючи Україні. Здавалося б, робив більш ніж достатньо , як для людини творчої професії.

Але Василь вирішив залишити сцену та кар’єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь "Міф" Сліпак загинув від кулі снайпера.

Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано безліч архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені. Також переплітаються дві сюжетні лінії, які подібні настільки, що забуваєш, де вигадка а де реальність.

Одна – це оповідання Джанні Родарі "Джельсоміно в країні брехунів" про хлопчика, що мав унікальний голос та боровся ним із негідниками; а друга – історія про Василя, який поклав свій голос і життя у боротьбі за свою крїану, оскільки не міг мовчати.

Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель.

Режисерський дует Леоніда Кантера та Івана Яснія має в доробку вже два спільних фільма: короткий метр «Війна за свій рахунок» та повнтометражний фільм «Добровольці Божої Чоти»., який режисери показали у 23 країнах світу на всіх континентах.

Музику для фільму «МІФ» створили та надали одні з кращих композиторів сучасності. Серед них Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко, що представляють сучасну українську оперу у світі разом із формацією NOVA OPERA та Едуард Приступа, відомий на українській сцені, як Діля.

25 січня розпочинається прем’єрний тур авторів фільму «МІФ» містами України. На прем’єрах в 19 українських кінотеатрах будуть присутні режисери фільму: Леонід Кантер та Іван Ясній, а також герої фільму: брат Василя Сліпака – Орест Сліпак та героїня фільму, доброволець Галинка «Перлинка» Клемпоуз.

Схожі новини