Передплата 2024 «Добра кухня»

У США достроково розгортають мережу 5G

  • 12.01.2018, 12:17
  • 628

Те­леко­мунікацій­на ком­панія AT&T до кінця ць­ого ро­ку пла­нує за­пус­ти­ти зв’язок 5G в 12 містах США. Досі цей стан­дарт ніде пов­ноцінно не пра­цював.

В AT&T ствер­джу­ють, що фірма ста­не пер­шою в США, що на­дає або­нен­там дос­туп до ме­реж но­вого по­коління. Тех­но­логія п’ято­го по­коління пе­редачі да­них роз­робляєть­ся ос­танні декіль­ка років, а в чор­новій версії її по­каза­ли у лю­тому 2017-го. За пла­нами ме­режі 5G по­винні підтри­мува­ти ре­кордні швид­кості та об’єми трафіку, а та­кож да­вати мож­ливість підклю­чен­ня біль­шо­го чис­ла мобіль­них апа­ратів до однієї ба­зової станції.

Спо­чат­ку пе­ред­ба­чало­ся, що роз­гортан­ня ме­реж 5G поч­неть­ся ли­ше після 2020-го ро­ку. Про­те нап­рикінці груд­ня 2017 ро­ку кон­сорціум 3GPP, який відповідає за стан­дарти­зацію мобіль­но­го зв’яз­ку, схва­лив ос­новні спе­цифікації стан­дарту 5G – до ць­ого їх прос­то не існу­вало. Відте­пер 5G мож­на бу­де за­пус­ка­ти офіцій­но.

Втім, под­ро­биці про ме­режі 5G від ком­панії AT&T по­ки невідомі. Не повідом­ляєть­ся навіть в яких містах з’явить­ся но­ва ме­режа і яке об­ладнан­ня з підтрим­кою 5G бу­де про­пону­вати ком­панія.

При ць­ому про намір роз­горну­ти ме­режі стан­дарту 5G вже за­яви­ли і кіль­ка інших ком­паній. Так, до се­реди­ни 2018-го за­пус­ти­ти інно­вацій­ну тех­но­логію в п’яти аме­рикансь­ких містах сподіваєть­ся ком­панія Verizon. Тим ча­сом стіль­ни­ковий опе­ратор Sprint сподіваєть­ся зро­бити це в 2019-му році, а T-Mobile – в 2020-му.

До ць­ого од­ним із флаг­манів тех­но­логії вва­жалось Сан-Ма­рино, де зав­дя­ки меншій кіль­кості пра­вил ство­рити 5G пла­нува­ли у ць­ому ж 2018-му. Крім то­го, ок­ремі еле­мен­ти ме­режі 5G вип­ро­бову­ють­ся в Ту­рині та Мілані.

Схожі новини