Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Путін запросив українських військових подивитися на знищення боєприпасів у Криму

  • 12.01.2018, 08:12
  • 1 002

Президент Росії запропонував українським військовим приїхати до окупованого Криму та взяти участь в утилізації боєзапасів.

Про це заявив президент Російської Федерації Володимир Путін, повідомляє ТАСС.

За його словами, Росія готова передати Україні її військову броне- та авіатехніку, хоча вона й перебуває у "жалюгідному стані". Однак росіяни відмовляються транспортувати значний арсенал боєприпасів.

"Є й значний боєзапас, але він, за даними наших військових експертів, транспортуванню не підлягає, це небезпечно, він підлягає утилізації на місці. Ми готові запросити українських військових, щоб вони взяли участь в утилізації цих боєприпасів", - пояснив Путін.

Також мова йшла про повернення десятків військових кораблів. Путін запропонував допомогу росіян у транспортуванні кораблів з анексованого півострова до Одеси.

Заяву Путіна прокоментував командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко, заявивши, що уся українська техніка в Криму знаходиться у нормальному стані. Лише два з 8 українських бойових кораблів на момент анексії півострова перебували не на ходу: один у ремонті, інший вийшов з ладу. Уся авіаційна техніка під час анексії була транспортована на материкову Україну, передає "Інтерфакс-Україна".

Схожі новини