Передплата 2024 «Добрий господар»

За три дні львів’яни зібрали 300 книг для дітей зі східних областей

  • 11.01.2018, 17:53
  • 638

В межах акції «Подаруй дитині книжку», яка тривала з 3 по 5 січня, усі охочі могли долучитися до збору літератури для дітей зі сходу України. Сьогодні, 11 січня, 300 книг передали дітям зі східних областей, які приїхали до Львова на Різдво, щоб дізнатися про традиції цього свята.

Впродовж 3- 5 січня Львівська міська рада та Італійський дворик проводили акцію, яка називається «Подаруй дитині книжку». Зібрані книги організатори передали дітям зі Сходу України, які вже з 7 січня гостюють на Львівщині та знайомляться із традиціями святкування Різдва у Львові.

Фото: Олександр Мазуренко
Фото: Олександр Мазуренко

«Ми звернулися до львів’ян з проханням принести дитячу, обов’язково україномовну, літературу, гарної якості та в гарному стані. Львів’яни радо відгукнулися на цю акцію, приходили цілими сім’ями, багато маленьких діточок приносили книжки. Завдяки простим львів’янами та бізнесу сумарно вдалося зібрати 300 книг.

Передаємо книги дітям, які приїхали на Львівщину 7 січня, їх запросив Благодійний Фонд Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Це 90 дітей, переважно з м. Волновахи та Преображенки. Багато хто з них вперше бачив як святкують Різдво, вони вперше знайомилися з традиціями святкування Різдва. Вони мали багато екскурсій, відвідували Карпати. А сьогодні і завтра вони проведуть у Львові. Для них буде екскурсійна програма, вони відвідають театр, Палац Бандінеллі, Італійський дворик.

Ми сподіваємося, що ця акція буде мати продовження. Можливо, ми організуємо Великодній збір, щоб дітям ці книги подарувати», - зазначила Юлія Танасієнко, координатор акції.

Схожі новини