Передплата 2024 ВЗ

Нацрада запропонувала запровадити санкції за гастролі українських артистів у РФ

  • 11.01.2018, 20:39
  • 777

Регулятор пропонує ВР запровадити штрафи або кримінальну відповідальність для українських артистів, що гастролюють на території держави-агресора.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запропонувала Верховній Раді запровадити штрафи або кримінальну відповідальність для українських артистів, що гастролюють на території держави-агресора. Про це йдеться в заяві Нацради.

"Законодавці могли би розглянути й застосувати світову практику щодо впливу на вітчизняних виконавців, які ведуть концертну діяльність у країні, що визнана агресором. Це можуть бути штрафні санкції або кримінальна відповідальність для них. А телерадіоорганізації могли би бути зобов'язані обмежити участь таких артистів чи діячів культури в ефірі, можливо, на певний період. У такому разі національний регулятор отримає реальні важелі впливу на мовників", — йдеться у повідомленні прес-служби регулятора.

Також зазначається, що до Нацради надходить низка звернень щодо виступів українських артистів, які активно гастролюють у Російській Федерації.

"У цій ситуації регулятор не має жодних важелів впливу на телерадіоорганізації, бо закон взагалі про це нічого не каже. У цьому випадку будь-яка дія Нацради на обмеження буде оскаржена в суді, і шанси відстояти позицію, яка може бути зрозуміла з погляду етичних стандартів, але немає юридичного підгрунтя, рівнозначні нулю", — зазначили у Нацраді.

Тому Національна рада пропонує парламенту врегулювати відповідне питання в якнайшвидший термін.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини