Передплата 2024 «Добра кухня»

НАТО посилить ВМС у Британії через активність російських субмарин

  • 11.01.2018, 15:38
  • 633

НАТО планує розширити командний пункт Військово-Морських сил у Великій Британії в зв'язку з "істотним" зростанням активності підводних човнів Росії в британських водах

Про це повідомляє The Times.

Альянс має намір збільшити персонал Об'єднаного командування ВМС НАТО (MARCOM) на військовій базі в районі Нортвуд. Зараз там працюють близько 300 осіб, НАТО планує найняти ще 100-200 співробітників.

Очікується також, що США відновлять роботу Атлантичного командування на своїй території. Ця структура була розпущена після закінчення "холодної війни".

Остаточні рішення повинні бути прийняті на саміті НАТО в Брюсселі в липні.

Пропозиція про розширення бази в Британії пов'язана з великою активністю російських підводних човнів в останні роки, включаючи шість субмарин класу Kilo, які регулярно плавають в Чорному і Середземному морях.

У НАТО також дедалі більше побоюються, що російські підводні човни можуть пошкодити трансатлантичні комунікаційні кабелі, які забезпечують зв'язок між Європою і США.

Видання підкреслює, що новим завданням для британського флоту є нові російські підводні човни, які працюють швидше і тихіше, що ускладнює їх раннє виявлення, а також недостатні інвестиції в протичовнові системи за останні 25 років, коли Британія зосередилася на наземних операціях на Балканах, а також в Іраку і Афганістані.

Схожі новини