Передплата 2024 ВЗ

У Молдові офіційно заборонили російські новини

  • 10.01.2018, 15:20
  • 902

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду підписав замість президента Ігоря Додона закон, що забороняє ретрансляцію в країні російських новин та інформаційно-аналітичних програм

Про це повідомляє Newsmaker.

Проект поправок до Кодексу про телебачення і радіо, які забороняють російські новини та інформаційно-аналітичні програми на телебаченні і радіо був прийнятий парламентом 7 грудня відразу в двох читаннях.

Згідно зі запропонованими демократами змінами, новини, які транслюють молдавські теле - та радіомовники, можуть бути зроблені тільки в країнах ЄС, США, Канаді та країнах, які ратифікували конвенцію про транскордонне телебачення (Росія її не ратифікувала).

За порушення цього передбачені штрафи у сумі від 40 до 70 тис. леїв (від 2 до 4 тисяч доларів), а за повторне порушення — від 70 до 100 тис. леїв (від 4 до майже 6 тисяч доларів).

Нагадаємо, 20 грудня Додон повернув законопроект на перегляд в парламент, а 22 грудня парламент прийняв його повторно без змін. Президент і після цього відмовився підписати закон, пославшись на "вищі інтереси народу", і звернувся до КС з проханням розглянути його конституційність.

Схожі новини