Передплата 2024 ВЗ

Президент Південної Кореї заявив про готовність до зустрічі з Кім Чен Ином

  • 10.01.2018, 10:37
  • 619

Переговори відбудуться тільки в тому випадку, якщо буде гарантовано позитивний результат зустрічі.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін за певних умов готовий зустрітися з лідером Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ином. Про це Мун Чже Ін розповів на прес-конференції в Сеулі, повідомляє телеканал NHK.

"Я готовий провести зустріч на вищому рівні (з Кім Чен Ином), за умови, що вона буде сприяти вирішенню ядерної проблеми (КНДР) і відновленню міжкорейських відносин", - сказав Мун Чже Ін.

Він додав, що переговори відбудуться тільки в тому випадку, якщо буде гарантовано позитивний результат зустрічі.

Напередодні Південна Корея і КНДР домовилися відновити переговори з військових питань. За словами заступника міністра об'єднання Південної Кореї Чун Хе Сона, Сеул вирішив припинити дії, які можуть загострити напругу на Корейському півострові і відновити діалог з Пхеньяном. Він зазначив, що це має забезпечити мир в даному регіоні і привести до денуклеаризації КНДР.

Переговори між Пхеньяном і Сеулом відбулися 9 січня 2017 року, вперше за останні два роки. Вони відбулися на кордоні двох країн, в демілітаризованій зоні в селі Пханмунджом. За підсумками переговорів Північна Корея оголосила про намір відправити своїх спортсменів, команду підтримки і делегацію високопосадовців на Зимові Олімпійські ігри в південнокорейський Пхьончхан. Тоді ж Сеул допустив тимчасове зняття санкцій з Пхеньяну на час проведення Олімпіади.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини