Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єльченко: "Україна винесе на Генасамблею ООН нові резолюції щодо Криму"

  • 09.01.2018, 17:17
  • 751

Посол України в ООН висловив сподівання, що "до наступного року буде хоч якийсь прогрес у питанні допуску моніторингової місії ООН до Криму".

Україна буде й надалі виносити на розгляд Генеральної асамблеї ООН резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму. Про це заявив посол України в ООН Володимир Єльченко в інтерв’ю "Європейській правді".

"Резолюції такого роду мають свою своєрідну еволюцію: минає рік, міняються обставини, ухвалюється нова редакція. Та ми все-таки сподіваємося, що до наступного року буде хоч якийсь маленький прогрес у питанні допуску моніторингової місії ООН до Криму", — сказав Єльченко.

Також він зазначив, що буде тільки радий, якщо самопроголошена влада Криму запросить спостерігачів ООН, і це жодним чином не означатиме визнання російської юрисдикції.

"Бо питання не в запрошенні, воно може бути від кого завгодно. ООНівська місія не поїде до Криму, не маючи дозволу України. Ми цей дозвіл апріорі дамо, питання тільки в тому, які будуть умови надсилання такої місії. До сьогодні Росія виставляла абсолютно неприйнятні умови. Наприклад, щоби до місії не входили спеціалісти, які працюють у складі моніторингової місії ООН в Україні, тобто щоб не було жодної згадки слова "Україна". Але це вже принципове питання для ООН, адже організація надсилає тих людей, яких вважає за потрібне, і не Росія має їх обирати", - сказав він.

Посол підкреслив, що попри заяви окупаційної влади, Росія ніколи не запросить спостерігачів до Криму.

Нагадаємо, Єльченко повідомив, що РФ відкинула практично всі важливі положення щодо миротворчої операції на Донбасі, які запропонувала Рада безпеки ООН.

Джерело: Європейська правда

Схожі новини