Передплата 2024 ВЗ

У ЄС сподіваються, що українська влада виконає рішення Європейського суду, який встановив політичну мотивацію арешту Тимошенко

  • 01.05.2013, 16:24
  • 523

Європейський комісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле очікує від української влади невідкладних дій у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Ми очікуємо від української влади, що вони поважатимуть рішення суду (Європейського суду з прав людини)", — сказав він. "У них є три місяці, щоб заявити свою позицію, чи будуть вони оскаржувати рішення. Я дуже сподіваюся, що у світлі українських зобов'язань, взятих владою, вони не будуть використовувати всі три місяці для того, щоб подати апеляцію, і я дуже сподіваюся, що вони будуть діяти за цими судовими рішеннями без зволікань", — наголосив Фюле. На запитання, що значить "без зволікання", комісар відповів, що це "абсолютно точно – не чекати до кінця періоду трьох місяців, які є в української влади". "Я сподіваюся, що вони діятимуть протягом кількох тижнів", — заявив Штефан Фюле.

Європейський комісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле очікує від української влади невідкладних дій у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Ми очікуємо від української влади, що вони поважатимуть рішення суду (Європейського суду з прав людини)", — сказав він.

"У них є три місяці, щоб заявити свою позицію, чи будуть вони оскаржувати рішення. Я дуже сподіваюся, що у світлі українських зобов'язань, взятих владою, вони не будуть використовувати всі три місяці для того, щоб подати апеляцію, і я дуже сподіваюся, що вони будуть діяти за цими судовими рішеннями без зволікань", — наголосив Фюле.

На запитання, що значить "без зволікання", комісар відповів, що це "абсолютно точно — не чекати до кінця періоду трьох місяців, які є в української влади".

"Я сподіваюся, що вони діятимуть протягом кількох тижнів", — заявив Штефан Фюле.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини