Передплата 2024 ВЗ

Каспаров: "Крим - це захоплена територія"

  • 05.01.2018, 16:49
  • 1 750

Гаррі Каспаров, 13-й чемпіон світу з шахів і опозиційний російський політик, заявив, що Крим є захопленою територією.

Про це Каспаров заявив в інтерв'ю виданню Кasparov.ru, відповідаючи на запитання про "проблеми Курильських островів та інших спірних територій".

"Відразу скажу - Крим не є спірною територією. Це не спірна, а захоплена територія, у порушення всіх міжнародних договорів. Що стосується Курильських островів, то за основу потрібно взяти договір 1956 року. Не зайве згадати, що саме при Путіні Росія зробила значні поступки Китаю під час демаркації кордону в руслі Амура. Очевидно, що Японії потрібно віддати частину території і дати їм брати участь у процесі освоєння цих островів. А горлопанам, які кричать про "референдум" у Криму, хочеться запропонувати провести референдум на Курилах з приводу приєднання до Японії. Результат для них може бути несподіваним", - сказав Каспаров.

Він додав, що можна і "в Кенігсберзькій губернії провести аналогічний референдум".

На думку Каспарова, у сучасному світі території перестали відігравати ключову роль. Зараз важливі рівень технологічного розвитку та якість життя людей.

Що стосується Курильських островів, то в 1956 році Радянський Союз і Японія підписали Московську декларацію, що офіційно завершила війну між двома державами. У декларації СРСР погодився передати Японії Хабомаї та Шикотан після укладення мирного договору.

Схожі новини