Передплата 2024 ВЗ

Серена Вільямс не зіграє на Australian Open-2018

  • 05.01.2018, 12:59
  • 1 118

Американська тенісистка Серена Вільямс відмовилася від участі у Відкритому чемпіонаті Австралії 2018 року через недостатню готовність.

Про це повідомляє прес-служба першого у сезоні турніру серії Великого шлема.

"Після турніру в Абу-Дабі я зрозуміла, що перебуваю дуже близько до своєї оптимальної форми, але, на жаль, це не те, що я особисто від себе очікую. Я дуже розчарована, але прийняла рішення не брати участь у Відкритому чемпіонаті Австралії цього року. Я можу взяти участь, але я не хочу просто конкурувати. Я хочу виступити якнайкраще, але для цього мені потрібно трохи більше часу", - наводять організатори Australian Open слова Вільямс.

Серена Вільямс призупинила кар'єру в квітні 2017 року у зв'язку з вагітністю. 6 грудня директор Відкритого чемпіонату Австралії Крейг Тілі повідомив, що Вільямс подала заявку для участі в турнірі. 8 грудня про участь спортсменки було оголошено офіційно.

На рахунку 36-річної Вільямс 23 перемоги на турнірах серії Великого шлема в одиночному розряді. Крім того, Вільямс є чотириразовою олімпійською чемпіонкою, а також третьої тенісисткою в історії, після німкені Штеффі Граф (377) і американки Мартіни Навратілової (332), за кількістю тижнів, проведених на першому рядку рейтингу Жіночої тенісної асоціації (319).

Відкритий чемпіонат Австралії пройде з 15 по 28 січня. Вільямс є чинною переможницею турніру. Загалом вона перемагала на кортах Мельбурна сім разів.

Схожі новини