Передплата 2024 ВЗ

Мессі зможе залишити "Барселону" без відступних в разі незалежності Каталонії

  • 05.01.2018, 12:42
  • 1 198

Аргентинський футболіст Ліонель Мессі зможе безкоштовно залишити іспанську "Барселону" в разі визнання незалежності Каталонії.

Про це повідомляє іспанське видання El Mundo Deportivo.

Наприкінці листопада "Барселона" продовжила контракт з 30-річним Месії до 2021 року, сума відступних в контракті становила €700 млн. За даними El Mundo Deportivo, в новій угоді Мессі є опція, згідно з якою футболіст зможе залишити "Барселону" безкоштовно. Це станеться за умови, якщо Іспанія визнає незалежність Каталонії, а "Барселона" буде виключена з чемпіонату Іспанії і не буде виступати в чемпіонатах Англії, Німеччини або Франції.

1 жовтня в Каталонії пройшло голосування з питання про вихід зі складу Іспанії. У ньому взяли участь 2,28 млн з 5,31 млн каталонців, які мають право голосу, при цьому 90,18% учасників голосування висловилися за незалежність. Мадрид вважає цей референдум нелегітимним і не визнає його результати.

Мессі виступає за "Барселону" з 2004 року, за цей час він вісім разів ставав чемпіоном Іспанії, п'ять разів - володарем Кубка Іспанії і чотири рази - переможцем Ліги чемпіонів. Аргентинець є п'ятиразовим володарем "Золотого м'яча".

Джерело: Укрінформ

Схожі новини