Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Чернігові знайшли викрадені погруддя Коцюбинського та Пушкіна

  • 04.01.2018, 18:19
  • 1 549

У мерії заявили, що публічний резонанс допоміг в розкритті цих крадіжок.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко заявив, що в Чернігові знайшли викрадені погруддя Михайла Коцюбинському та Алєксандра Пушкіна. Про це в четвер, 4 січня, повідомив заступник міського голови Чернігова Олександр Ломако на своїй сторінці в Facebook.

"Ці пам'ятники ніколи не охоронялися, ні радянською, ні царською владою, ні під час Незалежності. А муніципальна варта, зі штатом трошки більше 20 осіб створювалася не для охорони окремих об'єктів. При бажанні, вкрасти можна що завгодно і де завгодно", - написав Ломако.

За його словами, наразі тривають слідчі дії, тому деталі справи не розголошуються. Водночас, у мерії заявили, що публічний резонанс допоміг в розкритті цих крадіжок.

Нагадаємо, 18 грудня у Чернігові невідомі викрали погруддя з могили відомого класика української літератури Михайла Коцюбинського. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 ККУ (наруга над могилою). Згодом, у ніч на 31 грудня невідомі викрали погруддя російського письменника Алєксандра Пушкіна.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини