Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія відпустила затриманого в Москві ветерана АТО

  • 04.01.2018, 17:42
  • 2 098

Колишній військовослужбовець Олег Негода, який брав участь в антитерористичній операції на Донбасі, повернувся в Україну після затримання в Москві.

Про це пише агентство УНН з посиланням на джерело.

25 грудня Негоду затримали на Київському залізничному вокзалі в Москві через чотири хвилини після виходу з поїзда "Кишинів-Москва". До нього підійшли двоє в цивільному, показали посвідчення, які колишній український військовослужбовець не зміг роздивитися, і запропонували пройти з ними.

Після цього Негоду відвезли з мішком на голові в якусь установу, де тримали кілька днів.

"Не били, давали їжу, навіть двічі давали мобільний телефон, щоб затриманий міг зателефонувати знайомим і близьким. 2 січня близько 10-ї ранку, вдягнувши на очі мішок, відвезли на вокзал, при цьому повернули гроші, мобільний телефон, золотий ланцюжок і каблучку", - наводить агентство слова свого співрозмовника.

На українському кордоні Негода відповів на питання прикордонників і зараз перебуває вдома.

Ветеран АТО готовий надати пояснення з приводу свого затримання правоохоронним органам України та журналістам.

Нагадаємо, неофіційна інформація про те, що в Москві затримали киянина Олега Негоду, з'явилася 2 січня. Наприкінці 2017-го він вирушив у Саратов до сестри.

Міністерство закордонних справ України звернулося до МЗС РФ з вимогою підтвердити факт і роз'яснити обставини затримання Олега Негоди.

Схожі новини