Передплата 2024 ВЗ

38 політичних партій допустили порушення у звітах

  • 04.01.2018, 17:19
  • 1 247

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) затвердило висновки про результати аналізу 275 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за IІI квартал 2017 року.

Зокрема, 13 політичних партій не додали інформацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру від кожної місцевої організації.

Про це повідомили у прес-службі Нацагенства у середу, 3 січня.

"За результатами аналізу звітів виявлено низку порушень", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 13 політичних партій не додали інформацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру від кожної місцевої організації, яка в установленому порядку набула статусу юридичної особи. Такі порушення допустили:

"Соціал-демократична партія України (Об’єднана)" "Ліберально-демократична партія України "Соціалісти" "Українська народна партія" "Партія Християнсько-демократичний союз" "Селянська партія України" "Діти війни" народна партія України" "Народно-трудовий союз України" "Молодіжна партія України" "Партія захисників Вітчизни" "Демократична альтернатива" "Слов’янська партія" "Право і справедливість" Одночасно термін подання звіту порушили шість політичних партій:

"Ми Українці" "Республіка" "Сила права" "Адвокат" "Соціально-політичний союз Інтелектуальна ініціатива" "Лейбористська партія України" Порушення порядку надання або отримання внеску в підтримку політичної партії встановлені у шести звітах:

"Всеукраїнське об'єднання "Свобода" "ВО Черкащани" "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі" "Розумна сила" "Аграрна партія України" "Українське об'єднання патріотів - УКРОП"

Крім цього, політична партія "Блок Дарта Вейдера" та приватне підприємство "Українська правда" не надали інформацію та документи на письмовий запит Національного агентства. Виявлені порушення тягнуть за собою адміністративну відповідальність, передбачену статтями 18846, 21221 та 21215 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також встановлено неповноту відображеної інформації щодо правових підстав користування об'єктами нерухомості, які відображені у звітах, як місцезнаходження зазначених політичних партій. Це такі політичні партії:

"Українська перспектива" "Народ" "Злагода" "Ми-Кияни" "Ми зможемо" "Соборність" "Добрий самарянин" "Європейська ліберальна партія" "Партія Народний порядок" "Народна єдність" "Інтернет-партія України" "Республіканців" "Українська республіканська партія".

Раніше Комітет виборців України повідомив, що 70% політичних партій не зазначили жодних витрат упродовж звітного періоду (квітень-червень), а це може містити ознаки тіньового фінансування.

Схожі новини