Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Хмельницькому за медикаменти для пологів заплатить бюджет

  • 04.01.2018, 15:59
  • 2 179

Відтепер з казни фінансуватиметься і придбання найнеобхідніших медпрепаратів при пологах в міському перинатальному центрі.

Місто, відоме на всю країну безпрецендентними рішеннями про безкоштовну допомогу в травмпунктах, 3 дні безоплатного перебування в реанімації, обстеження на апараті МРТ та "ліками на тумбочку" для хворих стаціонару - пішло далі.

В 2018 році кожну жінку, що народжуватиме природнім шляхом, забезпечать ліками на суму близько 240 гривень. Це - обезболюючі, рукавиці, шприци, катетери, системи, кетгут, затискачі для пуповини тощо. Тим жінкам, яким буде потрібно проводити кесарський розтин, з бюджету Хмельницького купуватимуть медикаменти на 1300 гривень.

"Робимо це для того, щоб підтримати народжуваність у Хмельницькому, - каже міський голова Олександр Симчишин. - Відтепер породілям не треба буде бігати зі списком по аптеках". На фінансування цієї ініціативи вже виділили 1 млн грн., при потребі кошти додаватимуться.

А сьогодні за доброю традицією очільник Хмельницького в міському перинатальному центрі привітав жінок, що народили маленьких хмельничан у перший день 2018 року. Цього дня побачило світ 13 малюків - семеро дівчаток і шестеро хлопчиків. Бажаємо їм рости щасливими та здоровими.

Джерело: Фейсбук

Схожі новини