Передплата 2024 ВЗ

Кейт Бланшетт очолить журі 71-го Каннського кінофестивалю

  • 04.01.2018, 14:59
  • 1 052

Відома австралійська актриса Кейт Бланшетт стане президентом журі Каннського кінофестивалю, який відбудеться в травні 2018 року.

Цьогоріч актриса буде виконувати ті самі функції, що й іспанський режисер Педро Альмодовар, який очолював журі Каннського фестивалю в 2017 році та нагороджував шведського режисера Рубена Естлунда за фільм Квадрат. Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Коментуючи це рішення оргкомітету кінофестивалю, Кейт Бланшетт зазначила, що бувала на Каннському кінофестивалі в різних амплуа протягом багатьох років: і як актриса, і як режисер, як учасник кіноринку і конкурсної програми. Але ще ніколи Бланшетт не була в ролі глави журі і не могла просто насолоджуватися величезною купою фільмів на цьому грандіозному кінофестивалі.

Президент Каннського кінофестивалю П'єр Лескюр і директор фестивалю Тьєррі Фремо заявили, що вони "раді вітати такого рідкісного та унікального артиста, чий талант і переконання збагачують екран і сцену". Представники оргкомітету кінофоруму впевнені, що Кейт Бланшетт стане справедливим головою журі, захопленим і вдячним глядачем.

Кейт Бланшетт - лауреат двох премій Оскар, трьох премій BAFTA, трьох Золотих глобусів і двох Премій Гільдії кіноакторів США. Актриса відома ролями у фільмах Єлизавета, Володар кілець, Авіатор, Жасмин, Керол, Маніфесто і багатьох інших.

71-й Каннський міжнародний кінофестиваль є одним із найпрестижніших кінофестивалів світу і выдбуватиметься з 8 по 19 травня 2018 року.

Схожі новини