Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Льодова казка у Львові 

П'ятеро майстрів створили з криги силуети різдвяного Львова.

У Львові біля ратуші під балконом міського голови, стартував VI Конкурс крижаних скульптур. Незважаючи на те, що температура — плюсова, п’ятеро львівських митців творять видовищні скульптури з льоду на тему «Силуети різдвяного міста».

Робота кипить, туристи у захваті. На їхніх очах безформні льодові брили перетворюються у чудові різдвяні композиції. Сергій Жолудь робить крилатого Лева. За задумом автора, ця скульптура є символом Львова, його оберегом. Сергій — професійний скульптор, закінчив Львівську академію мистецтв. Працює з деревом, каменем. З льодом, каже, працювати дещо важче: “Лід швидко тане, треба працювати швидко, щоб не розтопився. Коли розпочали, лід був мокрий, а уночі був вітер, тому фігури тримаються”.

У центрі скульптурного майданчика вправно орудує інструментом єдина жінка у чоловічому колективі — львівська мисткиня Дарія Альошкіна, знана навіть у Парижі своїми унікальними ажурними витинанками. Дарія вирізає електропилкою різдвяну зірку. Вона вже перемагала у попередні роки у цьому конкурсі.

Скульптори отримали дві з половиною тонни замороженої води від фірми ЛІМО, а німецька фірма надала чудовий інструмент. На одну композицію йде півтонни льоду. Увечері скульптурні композиції підсвічуватимуть. Це додасть їм ще більшого ефекту. Скільки часу витримає ця рукотворна краса — залежить від примхливої погоди.

Схожі новини