Передплата 2024 ВЗ

У Білорусі почав діяти "податок на Google" 

  • 02.01.2018, 18:28
  • 1 890

У Білорусі з 1 січня 2018 року почав діяти так званий "податок на Google".

Про це повідомляє Прайм.

Так, вимога податкового кодексу Білорусі про сплату ПДВ набула чинності для іноземних компаній, що надають послуги в електронній формі білорусам.

Крім того, наголошується, що поправки до податкового кодексу, у тому числі зі сплати ПДВ в 20% з електронних послуг зарубіжних компаній на так званий "податок на Google", були внесені ще у жовтні 2016 року, але податковим органам країни була надана можливість ще протягом року визначити механізм сплати цього платежу.

У міністерстві з податків і зборів Білорусі (МПЗ) додали, що вирішили взяти приклад Росії, де "податок на Google" застосовується з 2017 року, і Євросоюзу, де його сплачують з 2015 року.

Цей податок сплачується щоквартально у білоруських рублях. До послуг, які підпадають під оподаткування, якщо їхнім споживачем є фізична особа у Білорусі, належать надання прав на використання програмного забезпечення (включно з комп'ютерними іграми), електронних книг, музичних творів, аудіовізуальних творів через інтернет, рекламні послуги в мережі та інші.

Крім того, через сервіс іноземним організаціям буде надана інформація нормативно-правового характеру, роз'яснення, коментарі, перелік послуг, виручка від яких оподатковується ПДВ, форма заяви про взяття на облік.

Джерело: Новое Время

Схожі новини