Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Боровся з корупціонерами, які практикували систему “кульочків з презентами” за послуги юстиції”

Екс-керівник львівської юстиції Ярослав Жукровський заявив “ВЗ”, що оскаржуватиме своє звільнення у суді.

Фото зі сайту “Четверта влада”

“Нікуди не збираюся йти з посади керівника львівської юстиції. Наказ про моє звільнення оскаржу в суді.”, - сказав для “ВЗ” екс-начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський. Напередодні нового року його було звільнено з посади за перевищення службових повноважень. Рішення дисциплінарної комісії Мін’юсту, яка дійшла таких висновків Жукровський назвав «маразматичним».

“Не знаю через що мене звільнили, ще не спілкувався на цю тему з міністром юстиції України Павлом Петренком , - каже він. - Офіційна причина, яку озвучує дисциплінарна комісія — я видав наказ про те, що мої підлеглі повинні заходити у базу даних державного реєстру лише за моїм особистим погодженням. Чому так вирішив? Бо взяв на себе відповідальність за кожне входження моїх підлеглих до державних реєстрів. У Мін’юсті мені кажуть, що не мав права цього робити. Мовляв, держслужбовці можуть вільно, входити до держреєстрів і отримувати там будь-яку інформацію. Друга причина ймовірного звільнення — я створив оперативну групу з реагування на факти земельного рейдерства. Мабуть, це комусь не сподобалося... Минулого року ми передали більше 50 автомобілів у зону АТО. Раніше з цими автомобілями робилося невідомо що. Може, це комусь не сподобалося. Боровся з корупціонерами, які практикували систему “кульочків з презентами” за послуги юстиції. Може, позбувся посади і через те, що за результами минулого року Львівська область виявилась однією з перших щодо виконання судових рішень? Може через те, що оголосив кампанію з боротьби з неплатниками аліментів?”.

Нагадаємо, у серпні 2017 року Ярослав Жукровський сказав в інтерв’ю для “ВЗ”, що на співбесіді запитує своїх підлеглих слова пісні “Лента за лентою” та дату народження Степана Бандери. Ця заява не сподобалася деяким громадським активістам. Один з них - Олег Юник звернувся з листом до Адміністрації президента та Мін’юсту щодо порушення з боку Жукровського службової етики. Перевірка Мін’юсту тривала понад два місяці. У листопаді минулого року проти керівника львівської юстиції було закрите дисциплінарне провадження. Експерти не побачили в діях Ярослава Жукровського жодних порушень. Той же пообіцяв надалі публічно виконувати пісню “Лента за лентою”.

А тим часом...

Десять керівників відділів львівської юстиції збираються написати заяви на звільнення. До такого кроку обіцяють вдатися через несправедливе, на їхню думку, звільнення свого шефа Ярослава Жукровського. Мовляв, підуть разом з ним... “Наш керівник — керівник нової формації. Напевно, через це він не увійшов у формат Міністерства юстиції. Звільнили його за перевищення службових повноважень. Хоча, за період його роботи в управлінні юстиції ми як керівники відділів ніколи не бачили перевищення”, - повідомила на брифінгу начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ольга Шайнога.

Схожі новини