Передплата 2024 «Добра кухня»

Протести в Ірані

  • 01.01.2018, 19:59
  • 1 902

 В Ірані кількість загиблих у ході масових протестів зросла до 12.

Про це з посиланням на місцеві телеканали повідомляє ВВС.

"Під час подій минулої ночі, на жаль, в декількох містах було вбито в цілому близько 10 осіб", - сказано в повідомленні. Загалом щонайменше 12 осіб загинули від початку протестів.

Поліція застосувала сльозогінний газ і водяну гармату, щоб придушити мітинг на площі Тегерана в Енгхелебі, також демонстрації були зареєстровані в Керманшахі та Хохрамабаді на заході, Шахіншарі на північному заході та в північному місті Занджан.

Державне телебачення повідомило, що озброєні демонстранти намагалися захопити деякі поліцейські відділки та військові бази, але зіткнулися з серйозним опором з боку сил безпеки.

У понеділок, 1 січня, президент Хасан Рухані заявив, що протести та критика - це можливість, а не загроза. Він сказав, що країна має працювати разом, щоб вирішити свої економічні проблеми.

"Наша нація буде мати справу з цією меншістю, яка оспівує гасла проти закону і бажання людей, ображає святині та цінності революції", - заявив він.

Раніше він повідомляв, що громадяни можуть вільно протестувати, але без насильства.

Нагадаємо, протести в Ірані тривають з 28 грудня. Вони спричинені низкою факторів, серед яких безробіття і висока вартість життя, корупція і агресивна зовнішня політика Ірану в регіоні.

30 грудня в Ірані почалися антиурядові мітинги, які збіглися з провладними демонстраціями. Проурядові мітинги проводилися в 1200 містах і селищах, а акції противників керівництва країни - в Тегерані та інших великих містах.

Раніше повідомлялося про двох загиблих під час акцій протесту.

Джерело: Новое Время

Схожі новини