Передплата 2024 «Добра кухня»

Болгарія вперше очолила Раду Євросоюзу

  • 01.01.2018, 14:59
  • 1 200

Головними завданнями Софія вважає підтримку безпечної, стабільної та солідарної Європи.

Болгарія з 1 січня вперше після вступу в Європейський союз приймає головування у Раді ЄС, йдеться в повідомленні на сайті болгарського головування.

Як відомо, протягом другої половини 2017 року Раду очолювала Естонія.

Наголошується, що своїми головними завданнями Болгарія вважає підтримку безпечної, стабільної та солідарної Європи.

"Безпечна Європа, тому що міграційна криза і терористичні акти за останні роки показали, наскільки ми вразливі; Стабільна Європа, тому що громадяни хочуть знати, що Євросоюз піклується про своє процвітання та благополуччя; "Солідарна Європа", оскільки всі держави-члени стикаються з головними викликами, і їх можна подолати тільки спільними діями, а не на національному або місцевому рівні", - сказано в повідомленні.

Крім того, у пріоритетах Софії - європейська перспектива Західних Балкан, єдиний цифровий ринок, стабільність і безпека на тлі міграційної кризи, а також питання економічного зростання та соціальної згуртованості.

Своєю чергою прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив, що під час головування в Раді ЄС його країна має намір домагатися скасування антиросійських санкцій. Проте пізніше Борисов разом з іншими лідерами країн-членів Євросоюзу підтримав продовження санкцій наприкінці 2017 року.

Джерело: ZN, UA

Схожі новини