Передплата 2024 «Добра кухня»

З 1 січня в Україні знизили максимальну швидкість в населених пунктах

  • 01.01.2018, 13:52
  • 2 361

З 1 січня 2018 року в Україні максимально допустима швидкість руху в населених пунктах становить 50 км/год.

З 1 січня в Україні знизили максимальну швидкість в населених пунктах
З 1 січня в Україні знизили максимальну швидкість в населених пунктах

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів № 883 "Про внесення змін до Правил дорожнього руху" від 10 листопада 2017 року.

Постановою зменшено максимально дозволену швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах із 60 до 50 км/год.

В уряді зазначають, що це своєю чергою сприятиме значному підвищенню рівня безпеки дорожнього руху та збереженню життя людей.

На сьогодні в переважній більшості країн ЄС дозволена швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах становить не більше 50 км/год, а в особливих пунктах - 30 км/год.

"Таким чином прийняття акта дозволить наблизити національне законодавство до законодавства Європейського Союзу", - наголошують в Кабміні.

Раніше начальник департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив, що обмеження швидкості руху 50 км/год з 1 січня 2018 року буде встановлене не на всіх ділянках міст та селищ.

"Є пункт 12.8 Правих дорожнього руху, який передбачає, що у конкретно визначених місцях органи місцевого самоврядування за погодженням з поліцією, можуть встановлювати інші знаки. І там швидкість буде вища, як наприклад на проспекті Бажана чи Перемоги у Києві", - пояснив Білошицький.

Джерело: Еспресо

Схожі новини