Передплата 2024 «Добрий господар»

ГПУ оприлюднила схему розкрадання коштів братами Марченко

  • 27.12.2017, 14:07
  • 6 713

Прокуратура вирішила опублікувати частину матеріалів справи про причетність підозрюваних до розкрадань бюджетних коштів.

ГПУ оприлюднила схему розкрадання коштів братами Марченко
ГПУ оприлюднила схему розкрадання коштів братами Марченко

Генеральна прокуратура України оприлюднила частини аудіо- і фотоматеріалів у кримінальному провадженні проти заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка та його рідного брата Марка Марченка, яких підозрюють у привласненні бюджетних коштів шляхом проведення фіктивних тендерів. Відповідний запис опублікувала в середу, 27 грудня, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Для уникнення політичних спекуляцій з боку однієї з парламентських фракцій щодо нібито політичних переслідувань в Запорізькій області, слідчими Харківської прокуратури було прийнято рішення про оприлюднення частини аудіо і фотоматеріалів про причетність підозрюваних осіб до розкрадань бюджетних коштів", — написала вона.

Заступник мера Запоріжжя спростував слова Луценка про втечу під час обшуків

Заступник мера Запоріжжя Анатолій Пустоваров заперечує слова генпрокурора Юрія Луценка про втечу під час обшуків і заявив, що "готовий співпрацювати зі слідством".

Про це він розповів в ефірі місцевого телеканалу ТВ-5.

"Я нікуди не тікав, ні від кого не переховувався, тим більше, не був на непідконтрольній території. Як тільки дізнався і з'явилася можливість, я зі своїм адвокатом прибув до Харкова, де і перебуваю зараз", - сказав Пустоваров.

Також заступник мера зазначив, що звернувся до правоохоронних органів із заявами, що готовий співпрацювати зі слідством і буде захищати свою позицію в суді.

"Треба у всьому розбиратися, ситуація дуже серйозна, тому однозначно ми будемо доводити справу до суду, щоб відстоювати свою позицію", - зазначив він.

Адвокат підтвердив затримання заступника голови Запорізької облради

У прокуратурі Харківської області інформацію про затримання Марченка поки що не коментують.

Харківські правоохоронці затримали заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив його адвокат Сергій Барбашин.

Інформацію про затримання підтвердила також речниця міської організації партії «Самопоміч», членом якої є Владислав Марченко.

У прокуратурі Харківської області інформацію про затримання поки що не коментують і обіцяють найближчим часом оприлюднити заяву.

Інформації щодо затримання працівників запорізької мерії наразі немає.

«Ведуться лише слідчі дії. Жодних звинувачень не пред’явили, тобто є ухвала про проведення слідчих дій, звинувачень правоохоронці не пред’являли нікому», — повідомив Радіо Свобода керівник прес-служби міського голови Запоріжжя Андрій Ковальський.

Також міський голова Запоріжжя Володимир Буряк на свої офіційній сторінці в Facebook оприлюднив повідомлення про те, що мерія міста продовжує працювати у штатному режимі.

"У Запоріжжі заарештували главу фракції Самопоміч в міськраді та керівника обласного партосередку", - Березюк

У четвер, 21 грудня, працівники правоохоронних органів затримали в Запоріжжі голову обласної організації партії Самопоміч і керівника її фракції в міській раді.

Про це з посиланням на главу парламентської фракції Самопомочі Олега Березюка передає Інтерфакс-Україна.

"Щойно заарештовано керівника запорізької обласної організації Самопомочі пана Марченка і керівника фракції міської в Запоріжжі Дарину Трухан", - заявив він на пленарному засіданні Верховної Ради.

За словами Березюка, вони заарештовані "харківською прокуратурою та київським СБУ".

Раніше повідомлялося, що в Запоріжжі розпочалася спецоперація Служби безпеки України проти місцевих чиновників, підозрюваних у зв'язках із проросійською терористичною організацією "ДНР".

Зокрема, з обшуком прийшли до заступника мера Запоріжжя Анатолія Пустоварова, його помічникам, а також до заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка.

Схожі новини