Передплата 2024 ВЗ

На виконкомі погодили підвищення тарифу на проїзд до 5 грн

  • 15.12.2017, 12:37
  • 1 576

На виконкомі погодили коригування тарифу на проїзд у громадському транспорті міста до 5 грн, хоча економічно обгрунтований тариф – це 6,80 грн.

Таке рішення прийнято, зважаючи на платоспроможність населення. Тариф почне діяти з 18 грудня.

«Перед винесенням цього рішення ми пройшли всю процедуру громадських консультацій та подали проект рішення в Антимонопольний комітет. Крім того, у цьому рішенні ми вже передбачили всі режими роботи — експрес, таксі та звичайний режим, що передбачено чинним законодавством. Тариф є 5 грн», - розповів Олег Партика.

«Тариф не 7, а 5 грн. Я не маю морального права ставити на голосування більший тариф, бо люди фізично не мають можливості платити. Наразі мова йде про коригування ціни до 5 грн», - уточнив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Економічно обгрунтований тариф — це 6,80 грн», - уточнив Сергій Бабак, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства.

«Рішення було опрацьоване Антимонопольним комітетом України. Він погодив правильність подачі документів. Перед тим були проведені консультації з громадськістю, опрацьовані і проаналізовані розрахунки від перевізників. Відповідно до розрахунків економічно обґрунтований тариф на проїзд в громадському транспорті мав би становити 6 грн 80 коп. Проте нами прийнято рішення підняти тариф до 5 грн.

Вказане рішення вступає в дію з 18 грудня», - розповів в.о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика.

За його словами, тариф був переглянутий, тому що відповідно до чинного законодавства тариф необхідно переглядати, коли змінилася вартість складових тарифу більше, як на 10%. Від останнього перегляду тарифів ціна палива зросла на 50%, заробітна плата зросла на 133%, також зросли ціни на матеріали.

Схожі новини